tło

tło

niedziela, 17 listopada 2013

Zapiekanka warzywna (wegańska)

Składniki:
- 200 g brukselki,
- 50 g fasoli czerwonej,
- 1 mała cukinia (ok 100 g),
- 50 g pora,
- puszka pomidorów w kawałkach,
- 3-5 łyżek oliwy z oliwek,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 3 łyżki octu balsamicznego.

Etap 1
Cukinię kroimy w długie paski obieraczką i wykładamy nią formę.


Następnie ugotowaną brukselkę kroimy na połówki i wysypujemy pół porcji na cukinię i posypujemy połową porcji czerwonej fasoli, następnie znów przykrywamy plastrami cukinii.



Znów nakładamy brukselkę, fasolę, pora i zakrywamy na koniec cukinią.
Zalewamy sosem sojowym, octem balsamicznym, i oliwą z oliwek i na koniec polewamy pomidorami.


Etap 2
Pieczemy 30 min w temp 150 st C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz