Składniki:
- 1 kg sera (ja użyłam w wiaderku President)
- 5 jaj,
- 1 budyń waniliowy lub śmietankowy,
- 1 szklanka mleka,
- 100 ml oleju,
- 200 g cukru,
- skórka otarta z cytryny i pomarańczy,
- cukier waniliowy,
- namoczone w ciepłej wodzie rodzynki.
Etap 1
Do miski miksera wkładamy ser i wbijamy żółtka i miksujemy powoli, następnie dodajemy mleko, olej i cukier i cukier waniliowy. Gdy cukier się rozpuści dodajemy budyń i dalej miksujemy. Wrzucamy otartą skórkę z pomarańczy i cytryny.
Etap 2
Ubijamy białka na sztywną masę. Powoli wlewamy białka do reszty składników mieszając delikatnie szpatułką (nie miksować). Na koniec wrzucamy odsączone rodzynki.
Masę wlewamy do blachy ok 15x25 cm.
Pieczemy 60 min w 180 st C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz