tło

tło

niedziela, 17 listopada 2013

Ciasto czekoladowe (wegańskie)

Składniki:
- 30 ml oleju rzepakowego,
- 1 2/3 szklanki mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 3 łyżki kakao,
- 1 łyżeczka ekstraktu z  wanilii,
- 1 szklanka mleka sojowego lub wody.

Etap 1
Suche składniki połączyć w misce: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao, sól. Mokre składniki połączyć w drugiej: mleko, wanilia. 

Etap 2
Do mokrych wsypywać powoli suche powoli mieszając. Gdy masa będzie jednolita wlać do natłuszczonej formy.


Piec w 180°C piekarniku 45-50 minut do suchego patyczka. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz