- 1 3/4 szklanki mąki,
- 2 łyżki proszku do pieczenia,
- 1 jajo,
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego,
- 1 szklanka mleka,
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
- 3/4 szklanki cukru pudru,
- w zależności czy mają muffiny być jasne czy czekoladowe- dodajemy lub nie 1 łyżkę kakao.
Etap 1
W jednej misce łączymy składniki suche, w drugiej składniki mokre. Następnie do mokrych składników wsypujemy powoli suche miksując (bądź mieszając) aż masa będzie jednolita.
Etap 2
Po wystygnięciu można przyozdobić muffiny bitą śmietaną (ubić śmietanę 36% mikserem na sztywną masę z 3 łyżkami cukru pudru).
Pieczemy 10-15 min w 175 st.C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz