tło

tło

środa, 20 listopada 2013

Sałatka z czerwonych buraków w słoiczkach

Składniki:
- 3 kg umytych buraków (nie obranych),
- 3 duże papryki,
- 0,5 kg cebuli

Na zalewę:
- 0,5 szklanki octu,
- 3/4 szklanki cukru,
- sól do smaku,
- pieprzu do smaku,
- 1 szklanka wody,
- 0,5 szklanki oleju.

Etap 1
Papryki kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i tez kroimy w kostkę.

Etap 2
Gotujemy zalewę z cukru, octu, wody, olej i gotujemy. Następnie do zalewy wrzucamy starte buraki i gotujemy 7-10 min. Mieszamy. Czekać do zagotowania 10 min.
Wkładać do słoików i zakręcać. Następnie przekręcamy zakrętką do dołu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz