tło

tło

wtorek, 19 listopada 2013

Sałatka z grzybów ( do zapiekanek )

Składniki:
- 1-2 kg - grzyby kroimy w kostkę (mogą to być gąski, ale też inne grzyby)
- 1 łyżeczka soli,
- 1/2 kg cebuli,
- 1 kg oleju.


Etap 1 
Grzyby kroimy w kostkę i gotujemy w słonej wodzie ok 40 min.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie na patelni smażymy na złoto.

Etap 2
Zalewa:
-1/2 szklanki octu,
- 1 przecier pomidorowy,
- 1 opakowanie słodkiej papryki w proszku,
- 7 łyżeczek cukru,
- 1 szklanka wody.
Zagotować zalewę. Następnie dodać grzyby, cebulkę i wszystko wymieszać. Wkładamy do małych słoiczków i zakręcamy.



Wekujemy- w garnku z wodą wkładamy słoiki zakręcone szczelnie i gotujemy 10-15 min we wrzącej wodzie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz