Składniki:
- 125 g miękkiego masła,
- 1 szklanka cukru pudru,
- 2 jaja,
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii,
- szczypta soli,
- 1/3 szklanki mleka,
- 1 1/4 szklanki mąki,
- pół szklani wiórków kokosowych.
Etap 1
Składniki na ciasto:
Miksujemy masło na puszystą masę, następnie dodajemy cukier puder. Gdy składniki się połączą dodajemy 2 jaja i ekstrakt z wanilii i sól, następnie wlewamy mleko i wsypujemy mąkę i wiórki kokosowe. Miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Następnie smarujemy blachę do babeczek pędzelkiem nasączonym olejem i wkładamy papierowe papilotki. Porcje babeczek odmierzamy łyżką do lodów.
Pieczemy 20-23 min w 180 st.C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz