tło

tło

niedziela, 17 listopada 2013

Paszteciki mamusi

Składniki na farsz:
- 750 g gotowanego mięsa np. z kurczaka (np. z gotowanego rosołu),
- 1 cebula,
- 2 jaja,
- 2 łyżeczki soli,
- 2 łyżeczki pieprzu.

Składniki na ciasto:
- 1 masło roślinne (temp. pokojowa),
- 1 szklanka śmietany 18%,
- 30 g świeżych drożdży,
- 4 szklanki mąki pszennej.

Etap 1
Mięso mielimy przez maszynkę na jednolita masę, dodajemy podsmażoną cebulę, jaja, sól, pieprz.

Etap 2
Drożdże rozpuszczamy w śmietanie, łączymy razem z masłem i mąką. Zagniatamy na jednolitą masę.


Wałkujemy ciasto i formujemy prostokąty.


Na środek wykładamy mięsko i formujemy pasztecik o pożądanym wyglądzie.


Pieczemy w 170 st C. ok 15-20 min.















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz