- 750 g gotowanego mięsa np. z kurczaka (np. z gotowanego rosołu),
- 1 cebula,
- 2 jaja,
- 2 łyżeczki soli,
- 2 łyżeczki pieprzu.
Składniki na ciasto:
- 1 masło roślinne (temp. pokojowa),
- 1 szklanka śmietany 18%,
- 30 g świeżych drożdży,
- 4 szklanki mąki pszennej.
Etap 1
Mięso mielimy przez maszynkę na jednolita masę, dodajemy podsmażoną cebulę, jaja, sól, pieprz.
Etap 2
Drożdże rozpuszczamy w śmietanie, łączymy razem z masłem i mąką. Zagniatamy na jednolitą masę.
Wałkujemy ciasto i formujemy prostokąty.
Na środek wykładamy mięsko i formujemy pasztecik o pożądanym wyglądzie.
Pieczemy w 170 st C. ok 15-20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz