0,5 kg mięsa mielonego
2 cebule
1 ząbek czosnku
2 papryki czerwone
2 papryki żółte
0,5 kg pieczarek
2 opakowania serka topionego
1 kg pomidorów lub 1 opakowanie pomidorów z puszki
1 mały koncentrat pomidorowy
sól, pieprz, vegeta
1 opakowanie przyprawy do pizzy
Etap 1
Posiekany czosnek i cebuje wrzucamy na patelnię. Do tego dodajemy mięso, przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą i smażymy pod przykryciem aż się poddusi. Wrzucamy do garnka. Dodajemy 1 litr wody.
Etap 2
Papryki oraz pieczarki podduszamy lekko na patelni i również wrzucamy do garnka. Dodajemy pokrojone pomidory a następnie wrzucamy przyprawę do pizzy.
Etap 3
Gotujemy wszystkie składniki około 30 minut. Na koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i serki topione
Jak serki się rozpuszczą zupka jest gotowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz