tło

tło

poniedziałek, 17 lutego 2014

Sałatka cezar z papryką

Składniki:

1 pierś z kurczaka
sałata lodowa
1 papryka czerwona
kilka łyżek majonezu
kilka łyżek jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
odrobina startego parmezanu
sól
pieprz



Każdy kto jadł kiedykolwiek sałatkę cezar wie, że w oryginalnej wersji nie ma miejsca na paprykę.
Ja dodałam paprykę aby była bardziej kolorowa.

Pierś z kurczaka należy pokroić, obsypać solą i usmażyć na patelni z dodatkiem odrobiny oleju.
Sałatę lodową oraz paprykę pokroić.

Sos czosnkowy:
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z majonezem i jogurtem. Dodać pieprz i sól do smaku.
Sos powinien poczekać chociaż 15 min aby sos był rzeczywiście czosnkowy.

Składniki wymieszać i posypać startym parmezanem. 
Podawać z grzankami czosnkowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz