Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie salami ostródzkiego ostrego 150g
3-4 łyżki kukurydzy z puszki
1 papryka czerwona
150g pieczarek
4 łyżeczki sosu pomidorowego
przyprawa bazylia
Etap 1
Paprykę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni.
Etap 2
Pieczarki obieramy i kroimy drobno po czym smażymy na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy. Posypujemy vegetą w trakcie smażenia.
Etap 3
Na rozłożone ciasto francuskie układamy w miarę równomiernie paprykę, pieczarki, kukurydzę, salami i posypujemy bazylią i serem żółtym. Zawijamy delikatnie i kroimy na kawałki około 1-1,5 cm.
Rozkładamy na blaszce na papierze do pieczenia nie zbyt blisko siebie bo wyrosną w piekarniku pod wpływem temperatury.
Etap 4
Wkładamy do piekarnika na około 10-15 minut. Pieczemy w temperaturze 150 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz