- 6 jaj,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka maku,
- 1 szklanka wiórek kokosowych,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Etap 1
Ubić białka, dodawać powoli cukier, następnie mak, i wiórki na końcu proszek do pieczenia. Piec 15-20 min w 170 st C.
Krem:
- 1 1/2 szklanki mleka,
- 1 szklanka cukru,
- 6 żółtek,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
- 1 kostka masła.
Etap 2
1 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W 1/2 szklanki mleka rozrobić 6 żółtek i 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Do gotującego się mleka dodać rozmieszane żółtka z mlekiem i mąką. Ugotować budyń. Po wystudzeniu dodawać do utartego masła powoli aż powstanie jednolita masa,
Etap 3







Brak komentarzy:
Prześlij komentarz