tło

tło

poniedziałek, 2 grudnia 2013

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta


Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
250 ml mleka
100 g mąki
1 jajko
sól i cukier (szczypta)

Nadzienie:
1 opakowanie świeżego szpinaku 450g
2 ząbki czosnku
pół opakowania sera feta ok.50g
sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Etap 1
Wszystkie składniki na naleśniki wsypujemy do miski i miksujemy blenderem lub mikserem na gładką masę.
Smażymy naleśniki na patelni z odrobiną oliwy.
 
 
Etap 2
Na rozgrzaną patelnię wlewamy kilka kropel oliwy i dodajemy posiekane ząbki czosnku.
Po chwili wrzucamy opłukany wcześniej szpinak i dusimy pod przykryciem około 5-7 minut. Szpinak bardzo szybko staje się gotowy do spożycia. Posypujemy pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową.
Fetę kroimy na kawałki i dodajemy do szpinaku.

Gdy składniki już się przemieszały i podgrzały nakładamy nadzienie na gotowe naleśniki.
To bardzo proste i pyszne danie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz