tło

tło

poniedziałek, 17 listopada 2014

Wegański pumpkin pie

Spód:
1,5 szklanki mąki orkiszowej, bądź razowej- żytniej lub owsianej
1/3 szklanki oleju,
1/4 szklanki brązowego cukru,

Krem:
1,5 szklanki puree z dyni (najlepiej pieczonej)
1/4 szklanki cukru brązowego, 
1/3 szklanki otrąb owsianych (lub zmieloych płatków owsianych)
0,5 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cynamonu,
1 łyżka imbiru,
1 łyżka gałki muszkatowłowej 
1 łyżka zmielonych goździków



Ciasto na spód zagniatamy i nakłądamy palcami na formę do tarty i pieczemy w 200 st ok 10-12 min do wysuszenia. Nie wymaga kładzenia na nią grochu itd nie wybrzusza się. Po upieczeniu nakładamy krem po uprzednim zmieszaniu wszystkich składników. 
Pieczemy ok 30-45 min w 170 st C w zależości od tego kiedy ładnie przypiecze się z góry. Pozostawiamy do wystygnięcia wtedy lepiej się kroi. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz