- 200 g margaryny w temperaturze pokojowej,
- 1 szklanka cukru,
- 6 jaj,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 3-4 łyżki kakao,
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej,
- cukier waniliowy,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na krem:
- 750 g białego półtłustego sera lub 3 opakowania serka homogenizowanego,
- 1 1/4 szklanki cukru pudru,
- 1 szklanka śmietany 36%,
- 7 płaskich łyżek żelatyny,
Etap 1
Margarynę utrzeć. Stopniowo dodawać cukier, jaja, mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Cisto wylewamy di wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach ok 20 x 30 cm.Piec 35 min w 170 st C.
Ser mielimy z cukrem. Następnie ubijamy śmietanę i rozpuszczamy żelatynę w 4-5 łyżkach gorącej wody i dodajemy do śmietany. Śmietanę wlewamy do sera i miksujemy.
Etap 3
Ciasto kroimy na dwie części i do środka wlewamy krem. Na wierz układamy ciasto. Na koniec można ciasto polać rozpuszczoną czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz